Sabtu, 2 Oktober 2010

Makcu dah balik...

Dah balik...
Tak sempat nak jemput hanya suruh anak jer...sorylah makcu..Pak Nidus kalau malam Jumaat dan Hari Jumaat memang sibuk sikit..kerja kemasyarakatan.
Malam ni boleh kan?

Balik dari majlis malam tadi..tengok2 makcu dah tidur.
Masuk kat dapur berlonggok-longgok barang dalam beg plastik. Entah apa yang Makcu beli dari Penang dan Cameron Highland.
Pagi ni Pak Nidus tengok Makcu bergotong royong dengan Mak Mentua untuk agihkan sayur mayur dan jeruk peruk.


Pesanan penaja:

SEBELUM BAGI KAT KAWAN2 ATAU SIAPA2, TOLONG TINGGALLAH SIKIT kAT PAK NIDUS...TU, JERUK SALAK. NANTI KEMPUNAN PULAK.


Jambu batu, jagung manis dan 'ubi stelo'


Nak jual kat pasar borong ke?


Jual murah2, mesti laku punyer...


Sejeluk jeruk buat ubat cerah perut..


Nak goreng atau nak masak sayur lemak, belum tau lagi..


Ini betul2 ori dari Cameron..


4 ulasan:

LiNda berkata...

wahhh ...
meriahnya makcu borong barang
macam2 ada ..

anak-anak,
jangan main jauh-jauh
bahayeeeee...

sambil jeling -jeling manja kat makcu ..

lalalala

Idalara berkata...

meleleh airliur tguk strawberi yg masak ranum tu...sedapnya..

nidus2 berkata...

Aduhhh,
Sampai tak sempat nak baca komen Linda nga Ida ni.....sedapnya tidooooo.Tambah lagi ada orang kat sebelah. Sori mori yer...

Artech berkata...

Salam dan 'hai' kepada anda yg sibuk belajar mahupun bekerja. Di sini kami ingin bertanyakan anda,"adakah anda menggunakan Nuffnang Ads pada blog atau website anda ?" Tidak perlu jawab, kami sudah tahu sebab kami sudah lawati blog dan website anda. Tapi iklan sebegitu susah mendapat pulangan dan sistem yang tidak hebat.Kenapa tidak hebat? Sebab ramai yang tidak tahu apa itu Nuffnang dan iklan Nuffnang yang sekadar dapat duit apabila orang klik. Walaupun begitu, anda tidak perlu khuatir atau sia-siakan usaha anda mencipta dan membuat website atau blog kerana kami akan menolong. Di sini kami ingin memperkenalkan satu program yang sangat mudah dan ringkas serta mendapat pulangan yang lumayan. Program yang kami ingin memperkenalkan merupakan program affliate blog dan website di mana anda join, anda sebarkan link anda atau paparkan iklan spt Nuffnang,apabila orang lawat dan klik, anda akan dapat komisyen yg lebih mahal lagi berbanding Nuffnang. Bagi kami, Nuffnang sememangnya mempunyai iklan yg cantik dan kreatif. Yang dapat duit banyak daripada Nuffnang adalah pemilik website atau blog yg ramai pelawat atau sudah lama dalam bidang blogging dan webbing. Tapi bagi yg baru dan ingin dapat pulangan yg lumayan, program ini khas utk anda. Sekiranya anda menolak, sia-sia sahaja anda pos bermacam-macam berita,gambar, luahan hati, iklan, karangan dan macam-macam lagi tanpa mendapat apa-apa pun. Anda ingat klik shj akan dapat wang?? Tidak, ajak kawan atau pelawat join melalui link anda, anda dapat komisyen daripada member anda, bukan sekali tapi banyak kali apabila klik berlaku iklan pada member anda atau yang join member anda. Member di maksudkan "downline" tapi kami tidak mahu guna panggilan itu, kami suka panggil "member" atau "partner". Anda join kami, anda partner kami. Sudahkah anda faham? Kalau sudah, join kami. Tiada bayaran!!

Copy atau klik link ini http://tinyurl.com/29aktzp

Jika ingin follow dan melihat website kami, lawati http://media-seeker.com

 

Tembok Besar

2006

Senarai Blog Saya

nidus2 Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template