Sabtu, 26 Mac 2011

Hadiah buat Makcu

Dah jadi tradisi setiap kali hari jadi tak kira siapa diantara kami, sedikit sebanyak mesti ada jamuan dan hadiah. Hari ni hari jadi Makcu yang ke 48, kira tak berahsia lah tu...

Ditakdirkan tahun ni anak-anak tak ada kat rumah, masing-masing di asrama.  Kesian Makcu.  Adalah juga beli kek hari jadi buat Makcu ni.  Semalam sempat beritahu anak-anak supaya mengucapkan selamat pada mama mereka, itupun dua beradik yang besar kat utara je yang dapat berbuat begitu.  

Kagum juga dengan kemajuan teknologi kini, dunia yang luas ini terasa sempit lagi dekat.   
 Ngoh mengucapkan selamat hari jadi denn caranya.


Hadiah hari jadi Makcu yang tak seberapa.




Abe Afiq Syimir pun buat video call dengan mamanya.

Tengahari nanti nak ke Kuala Terengganu....kesian sekali lagi kat Makcu, tak sempat nak jumpa.  Pagi-pagi lagi dia dah keluar bertugas.
  
"Balik nanti Pak Nidus beli Keropok Goter deh".

13 ulasan:

URY berkata...

Selamat Hari Jadi Dari Kami sekeluarga juga..
Moga diberkati, diberikan kesihatan dan dipanjangkan usia...

Sally berkata...

Happy Bday Makcu..moga hidup lebih diberkatiNya..

Sweetnye anak2 Pak Nidus tuuu..

nidus2 berkata...

Untuk ZUry juga, selamat berangkat ke Jerman. Makcu tunggu hadiah hari jadi satu minggu dari sekarang!!!!!

nidus2 berkata...

Sally,
Salam daripada makcu. Sweet? Bagaimana acuan, begitulah kuihnye...kah3

Makcu B berkata...

Terima kasih atas segala-galanya. Untuk Pak Nidus dan anak-anak yang tidak pernah lupa.
Semoga kita semua diberkati ALLAH s.w.t di dunia dan akhirat.

marinahunny berkata...

xkan pak nidus beli keropok goe je..? hehehe

nidus2 berkata...

Makcu B;
Pak Nidus dan anak2 mengucapkan selamat hari lahir semoga dipanjang umur dan dimurahkan rezeki disamping kehidupan berkeluarga yang penuh kasih sayang serta mendapat keberkatan dan lindungan dari Ilahi. Amin.

nidus2 berkata...

Salam Marina,
Kalau boleh bangunan pasar payang Pak Nidus nak bawa balik gote....haa3.

jeBateja berkata...

selamat hari lahir makcu....tak de open table ke pak nidus....ahakz

padlie berkata...

selamat hari lahir Makcu..

Dapat keropok gote area losong/kelulut sedap tuh.. :)

Entry terbaru padlie: AIR PASANG pagi, SURUT pukul lima

nidus2 berkata...

Jebat,
open apa yang boleh je...haa3.

Padle,

Keropok gote bukit tok beng sedap...kena ambil no. macam bank.

hani@debumelukut berkata...

Please, jgn buat balik pasar payang tu..kesian saya ni, tak dapat la nyoping 'kueh nganang'nanti.
Pesanan buat MakCu,
Payoh doh nak cari serupo PakCu nih...

nidus2 berkata...

Kak Hani,
Mujur Pak Nidus tak kenal 'kueh nganang'..kalu tidak abih kita borong.

Tak payah nak juppo Pakcu, gi SIC juppo arr.....kwang..kwang..kwangggg.

 

Tembok Besar

2006

Senarai Blog Saya

nidus2 Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template