Khamis, 25 Februari 2010

Sayangkan Anak Tangan-tangankan?

Walaupun aku begini seadanya, kadang-kadang nampak kelakar, happy jarang-jarang, ada juga sekali sekalanya serious (maaf ya guna sedikit bahasa penjajah), romantis jauh sekali (jangan marah makcu mu) tapi nun jauh di lubuk hati masih tersimpan sedikit perasaan...sayang?..penyayang?...kasih?

Bila teringatkanmu, sebak rasanya.
aduh...biarpun baru tadi kita berpisah rasa hibanya hati ini. Bersamamu hatiku bahagia, tak pernah aku merasakan kehebatan sebegini. Setahun lebih aku menggilap, menjaga dan menyelimutmu di kala malam. Perasaan yang berkecamuk di kala berjauhan, hilang kekusyukan di kala sembahyang. Badanmu yang besar lagi bertenaga jauh berbeza dari yang kedua dan pertama, tapi akhirnya yang pertama juga kekal selamanya.


Abe, jagalah dia baik-baik dan untuk ngoh pun begitu juga, tak pernah ayoh membezakan antara anak-anak ayoh. Ayoh sanggup baiki motor buruk bawah rumah demi kamu semua. Adakalanya ayoh nampak rock, ada juga tangkap leleh tapi sebenarnya...Waa....Waaaaaaaaaa.......(ayoh sayang anok-anok ayoh)


Petang tadi pos motor ko Abe Afiq dengan Nationwide Express. Terpaksa bungkus bagi mengelak dari tercalar.


Memanglah ambo sayang ko motor ni, pertama baru yang kedua 135c.c


" aloh pok cik, comelnyo bukus, tapi tayar jange bukus nanti tok gerok" . Aku tahu lah mek wei.



Ingatkan nak balik dengan bas, pukul 6.30 baru bas nak berlepas, jadi ronda-rondalah dulu

Belakang flat Buluh Kubu nak cari 'bubur'. Kalu nak tahu bubur kacang adalah makanan yang paling aku minati selepas naaaasii.



Ini ore panggil kedai 'pati dale gudang.
Tuan dia, promosi dalam internet seluruh dunia dan ado yang maghi cari bila datang ke Malaysia.
Kedai 'pati Din Tokyo di sebelah Hotel Temenggong. Gi lah sekali boleh make moktabat.
Akhirnya jumpa nga Farid dan bergendong balik ke rumah.
Hai Hagemaru.










Yang pertama



Yang kedua



Yang ketiga

8 ulasan:

hani@debumelukut berkata...

wakakakakaaa...
u have a good sense of humour!
pecah perut kaknie baca update hari ni..semoga motor sampai ke penerima in one piece..A good father thats what u r.
Sory, kadang tu lebih tepat menghurai maksud bila berbahasa penjajah..Bahasa melayu tetap di hati..komen kok kelate lagi best!

nidus berkata...

Untuk menjadi seseorang itu menarik ada 7 perkara dan salah satunya mesti ada sifat kelakar (kes perasan lah ni). Jangan mare yee.

Tanpa Nama berkata...

aduh...sedih kakloh staro tu. muto kna ambek ko anakanda2 blako...xpo2, kami akn jaga moto baek2, akhir semester akn pos balik klate la. wat ile rindu di hati...

- Abdul Ngoh

Mohd Afiq Syimir berkata...

rilek la ayoh... abe jago molek 'bini' nombor 2 ayoh ni... tak gendong tino heh...

Tanpa Nama berkata...

ambo jugok la hop x dop bnda nokk naik phnie..
tggu muto honda ayoh ciap la...
erm... hampes.. x ley men bola sebule

kopiko berkata...

jolo ko apiq dop ngendong tino..kekeke

nidus berkata...

Tak tahulah Ngoh wei, rasa2 dok. Ko ngoh raso guano?

Mohd Afiq Syimir berkata...

ngoh, aku mno gendong tino... stakat hari ini Ma aku jah tino hok aku gendong... hahahaha...

ayoh toksoh rusing... hehehehe

aki g maen bola nga bsikal jela... bkn jaoh pn...

 

Tembok Besar

2006

Senarai Blog Saya

nidus2 Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template