Rabu, 25 September 2013

Bapa borek anak rintik.....



Jangan main-main......
Masa dulu aku pernah memegang manik kayu dalam pengakap.  Setakat nak buat ikatan ataupun gejet tak payah tanya.....gerenti.  Aku juga mendapat anugerah ketua pengakap negara....dan macam-macam lagi jawatan yang disandang.
Itu dulu....sekarang setakat jadi pemimpin jer la, dah tak aktif lagi sebab dah tua.  Harap-harap budak ni boleh mewarisi bakat bapanya.
Nak cerita sikit......dulu pengakap ni orang panggil anak serigala, masa tu aku dalam sekolah rendah pada tahun pop yeh yeh 60an.  
Aku ingat lagi diantara lafaz ikrar anak serigala ketika itu

....A ki la ...kita buat habis-habis baik.  Kalau di Thailand mereka panggil pengakap ni anak rimau dan di Indo pula Pramuka (betul ke?)


Mungkin sidia tu sedang berangan nak jadi isteri kepada Pesuruhjaya Pengakat kot!.......

2 ulasan:

makcu B berkata...

Cukuplah.....
Ambo terimo demo seadanya.
Cikgu biasa-biasa aje....

Dewi Aja berkata...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share foto-foto baju, kain dan accessories, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

 

Tembok Besar

2006

Senarai Blog Saya

nidus2 Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template