Balik dari Ganu singgah kejap kat Cherang Ruku , Pasir Puteh untuk merasa buat kali pertama apa yang dikatakan Meggi Ketam (adik beradik Meggy Z Semut Merah kot). Sohor serata negeri, jadi nak cuba dan rasa.
OK, ringkaskan cerita......ini dia .
Hah, siap dengan alamat sekali. Kalau tak jumpa juga boleh tanya Pak Nidus tapi kena belanjalah.
Ketam Nipah yang masih hidup.....boleh pilih.
Model jalan-jalan cari makan...Makcu B.
Sajian Lima Bintang di restoran terpencil.
Cara-caranya....asingkan ketam ke dalam pinggan.
Guna 'playar' khas untuk kopek kulit ketam.
Makanlah kamu sebelum kamu di.......taapa Makcu B belanja.
Selesai makan Makcu B bayar bil untuk 3 hidangan Meggi Ketam + 2 Meggi biasa + Air berjumlah sebanyak yang tersebut iaitu RM 45.00 sahaja. Lain kali Makcu B boleh belanja lagi.
Sampai rumah ada rezeki dari Bachok....sotong. Makcu B goreng je buat makan malam.
Makanlah kamu sebelum kamu di.......taapa Makcu B belanja.
Selesai makan Makcu B bayar bil untuk 3 hidangan Meggi Ketam + 2 Meggi biasa + Air berjumlah sebanyak yang tersebut iaitu RM 45.00 sahaja. Lain kali Makcu B boleh belanja lagi.
Sampai rumah ada rezeki dari Bachok....sotong. Makcu B goreng je buat makan malam.
Terima kasih kerana sudi menyediakan masakan kesukaanku.
7 ulasan:
Ahamdullilahh..sampai jugak Makcu yer..dah lama dah makcu nak cuba maggi ketan kat sini..
Makcu suko sampai ke geraham bongsu.
Kecur air liur melihatnya...
Abe din.. bila nak beanja kitanyaaaa
sedapnye mego ketam..x rajin makan lg nih. kalu megi udang, sotong sokmo doh..
alamak...megi kotum pun ada ke....sedap sangat ke.....mcm nak terliur dah ni....
Kensel semua nak belanja kawan sebab Kelantan kalah piala FA....Huuuuaaa.
Catat Ulasan